FAQ

tetesept: FORMULA

Veelgestelde vragen

tetesept: FORMULA. Veelgestelde vragen

Met de kennis van de heilzame kracht van de natuur en meer dan honderd jaar ervaring hebben we, in samenwerking met apothekers, een serie aromatische badoliën en douchegels ontwikkeld. Onze producten verwennen niet alleen je lichaam, maar ook je geest op basis van natuurlijke plantenextracten en etherische oliën.

Ja! Alle producten van Tetesept Formula zijn vegan!

Nee! Wij testen niets op dieren! Wij voldoen namelijk aan de EU Cosmeticaverordening (EG) nr. 1223/2009, die elk gebruik van dierproeven voor cosmetische producten die in de EU op de markt worden gebracht, verbiedt.

Onze gepatenteerde Balnosomes zijn ontwikkeld door het tetesept onderzoeks- en ontwikkelingsteam om de effecten van essentiële oliën te verbeteren en te verlengen. Balnosomen zijn natuurlijke holle lichamen die in staat zijn essentiële oliën te transporteren. In het badwater gaan balnosomen op de huid liggen en dringen door tot in de bovenste huidlagen. Het resultaat is niet alleen een onmiddellijk effect, maar ook een langdurig effect van essentiële oliën door een vertraagde afgifte van essentiële oliën

Nee, er zijn geen balnosomen in het douche-assortiment.

Onze R&D heeft uitgelegd dat deze app geen rekening houdt met de huidige inspanningen van de REACH chemicaliënverordening rond microplastics. In deze app worden alle PEG-derivaten vermeld als microplastics en dit is niet correct. Momenteel worden microplastics als volgt geclassificeerd: Wat zijn microplastics? Volgens de definitie van de NOAA (National Oceanic & Athmospheric Administration) en de huidige REACH-inspanningen zijn microplastics vaste plastic deeltjes of vezels met een grootte < 5 mm of < 15 mm, die voor een specifiek doel worden geproduceerd, zoals schildeeltjes voor reiniging of opacifiers. De omschrijving van het materiaal omvat verschillende kunststoffen: hoofdzakelijk de materialen polyethyleen (PE), polypropyleen (PP) en polyamide (PA, nylon), maar ook andere materialen zoals polyethyleentereftalaat (PET). Uitzonderingen, die niet tot de microplastics behoren, zijn natuurlijk voorkomende polymeren, zoals cellulosevezels, polyethyleenglycolen (PEG’s). Daarom zijn de tetesept Formula baden “vrij van microplastics”.